Allt brinner

Jag vet jag är hemsk men när det gäller sopor och källsortering så har jag den teorin.
allt brinner till rätt temperatur.
Så de blir inte så så många vänder till återvinningsstationen.
Självklart slänger jag inte glas, pantburkar och förpackningar i soporna.
Pantburkarna brukar jag "ge bort"! Eftersom latmasken i mig vägrar att gå oh panta när det bara är en ica kasse... de blir närmare en hel sopsäck innan jag tar tag i problemet och försöker fösa på mina pantflaskor på andra. Förra veckan blev det en vän, han fik faktiskt pengarna för besväret!
Tidigare har jag faktiskt haft allvarliga planer att placera ut dem lite här och var och så kan alla som går och samlar pantburkar på stan bli lite glada, jag har till och med vart nära på att haffa en som var i våra soptunnor, men hann inte hämta dem. (tycker iaf jag är en god tanke)
Åter till återvinningen..
Så idag var det dags att storma återvinningsstationen. Sker ungefär 1 gång varje halvår. Men idag var det dags. Ikea kartonger, tidningar och glasflaskor. Två vändor blev det.
Och jag kan inte annat än att känna mig äcklad och smutsig när jag står där, Där slänger ju alla andra sina sopor också. Samma sak när jag slänger soporna, kan knappt öppna locken för att slänga ner det! Usch!
MEN
Nu är det tomt i städskåpet som egentligen inte är ett städskåp hos mig utan mer "källsorterings station" Känns skönt.
MEN
När jag var på återvinningsstationen upptäckte jag Emmaus Björkå. Och blev direkt intresserad av vad JAG egentligen får slänga i den.. Så gick hem och googlade så klart.
Verkar kanske inte vara det bästa stället man kan skänka till men det närmaste och bättre att de kan göra någon glad än att jag ska ha det i påsar i min garderob.
Så det blir eftermiddagens projekt!

RSS 2.0