Gravid!?

Ser jag gravid ut eller?
Har blivit anklagat två gånger på jobbet för att vara gravid.
Och nej!
De va ingen dement liten dam som sa de utan mina arbetskamrater!
Ska förklara.
Första gången va de att jag mådde illa! Ville bara kräkas och de råkade vara på morgonen och vips så va Sara gravid. (vet ju själv va de berodde på med de behöver vi inte gå in på)
Vet inte riktigt hur detta skulle gått till men Maria födde ju Jesus genom en jungfrufödsel så varför skulle inte jag kunna de? =)
Andra gången va igår... Kanske inte så allvarligt men ändå, roligt att skriva om =)
Skulle ta pH test på "magsaften" Inte min egen... =) Och då kom jag i korridoren med en sticka i högsta hugg och sa något i form av att det va positivt. Och då hugg Berit direkt och vips så var jag gravid igen!
Visst jag har mage men ingen gravid mage eller?



Dissa

Bara för att jag dissar honom behöver ju inte han dissa mig!
Så löd diskussionen mellan en tjej och någon i andra änden av mobil telefonen på väg hem i bussen.
Och hon var ju inte jätte gammal. I början på gymnasieåldern kanske. Och hela diskussionen mellan de två var på den nivån, tror att vännen tappade mobilen en gång och då kallade dom de att "fan va elakt att tappa mig"
Och ja jag vet, alla har varit i denna åldern, och faktiskt jag tror att ALLA tjejer går igenom det någon gång i livet. I olika åldrar. Jag vet folk i min ålder som fortfarande är där och några har hört några som knappt kunde vara 12 år.
Att de sitter och pratar högt på bussen så att alla som inte vill höra hör va de pratar om.  Men frågan är ju om man själv var så extrem? Jag vet att jag var sån men använde man verkligen så dumma kommentarer som "bara för att jag dissar honom behöver ju inte han dissa mig"
Själv tyckte hon ju att hon var världens coolaste men tror inte bara att de va jag som reagerade på vad hon egentligen sa! Haha Varför dissar hon honom om hon bryr sig om han hissar henne?

Men kan inte hjälpa att jag tycker det är roligt och sitta och lyssna på såna diskussioner. Får mig så glad. För måste ju även erkänna att den tiden var kul, det enda bekymret man hade var egentligen bara killar. Men man själv tyckte ju att hela världen var emot en.

Mätning

Av alla mått och vikt stod på schemat idag.
Blev ingen positiv överraskning men ändå på minus sidan va de gäller vikt och mått.
Men de kanske var bra, har fått en ordentlig tändning va de gäller träningen nu. Och mest är det väl v 12 som hägrar. Hoppas hoppas på en resa med någon vän. Och då måste man ju va i sin livs form =) kanske inte kommer bli så men man kan ju försöka så gott man kan.
Så funderar faktiskt på att gå på någon speciell diet, kanske soppor i någon vecka.
Har väl egentligen aldrig riktigt fungerat på mig, eller jo det har de väl gjort, man har tappat kg men de har man snart gått upp igen.
Men nu tänker jag kortsiktigt. Ska de bli en resa är det den jag fokuserar på. Vill ju inte känna sig dum i bikinin!
En passande bild på mig. ÄLSKAR denna boken! Är så sjukt rolig och man känner igen sig....

Natt tjänstgöring

Fick ju gå in och göra gårdagsnatten för att det krisade på personalsidan. Den natten va lugn och jag kunde passa på och lägga mitt schema. Det börjar v 13. Och då la jag mig fri ända tills fredag kväll. Är nämligen ledig f.o.m. torsdagen v 12. Och nu hoppas jag innerligt att någon kan följa med mig till värmen.
Natten tills idag va ju inte så rolig, blev nästan gråtfärdig när jag kom in igenom dörrarna. Men vi som jobba sa de att vi får inte stressa upp. Så vi tog det som de kom. Men vi satt 30 min på 10 timmar, mina ben var så dom skakade.
Som tur va mådde mesta delen av patienterna bra och sov hela natten. Och så här med facit i hand tycker jag att det gick ganska bra ändå. Hade ju inte så mycket koll på de patienterna som de inte va något med. Men jag vet att det mådde bra.
Men såna nätter måste man prioritera sitt jobb och jag tycker att vi gjorde det väldigt bra, och fick ju så mycket hjälp av undersköterskan på andra sidan.
Men nu kommer jag till det som jag verkligen vill lägga tyngd punkten på.
NU- sjukvården.
När ALLA avd. sliter och har så mycket patienter så att sängarna inte räcker till och akuten fortfarande är fullproppad med sjuka människor kanske man ska ta sig en ordentlig funderare på vad ledningen gör för fel. De är faktiskt akut sjukvård vi bedriver och inte någon mänsklig förvaring för de blir det när vi har så mycket patienter. Vi hinner inte med, och patientsäkerheten försvinner. Hur ska jag som sjuksköterska kunna veta om alla ligger och mår gott i sina sängar när det ser ut så på avd?
Jag gillar att jobba natt, de är tyst och lugnt och jag får ta egna beslut men i natt, jag fick ringa doktorn ca 10 gånger och då hoppade jag över vissa saker jag ville ha hjälp med. Till slut lärde han sig mitt nr och svarade inte med hans namn utan med mitt när jag ringde!!! Men säger tack för hjälpen!
Om vi fortsättningsvis ska ha de så här på vårat akut sjukhus så får ni fan plocka fram mer personal. 4 personal på 41 patienter blir inte vad jag kallar akutsjukvård bemanning.
När nattpersonalen hinner sitta max 30 min på 10 timmar är det något som är fel! Och då har vi tagit hjälp av annan personal med att springa ärenden åt oss.
FY SKÄMS och lös vårat problem, människor blir faktiskt sjuka!

Gårdagens partaj

Gick i återförening och träffa människor jag inte träffar så ofta eller aldrig har pratat med förut.
och de som stod på denna listan var.
Lisa R
Karin S
Mari A
Petra
Emelie C
Ulirka A
Och jag hade jätte trevligt och roligt. Förlåt men Karin är verkligen en blondin! =) och kan säga det mest roligaste saker utan att tänka på det och de får hon jätte gärna vara och göra för hon sätter faktiskt glimt på tillvaron.
Ulrika och Petra känner jag ju inte så jätte väl men Jätte kul att ni kom. Och Jag vill jätte gärna träffa er igen!
Emelie är en gamal vän som jag inte har träffat på säg 4 år och då va de på Ica i Grästorp. Du är så himla mysig och tack för att du ville dricka lite av min glögg!
Lisa är ju alltid Lisa, alltid glad och sprallig HAHAHAHA
Och söta Mari =) Har alltid kul med dig!
Och idag står de alldeles för många vinflaskor på diskbänken! HIHIHI så nu blir de operation baksmälla!
Detta tjejer måste vi göra om igen, och då ska alla med ut! =)

Tjej analysering!

Herre Gud säger jag bara!
Varför är vi så himla dumma, eller egentligen inte dumma.. Vad ska jag kalla det? blåsta?
Pratade med en tjejkompis förut som i o för sig inte är så ovanligt, sitter ju alltid och pratar med Emma på Facebook. De är ju de jag har FB till. Att prata med Emma som sitter ett kvarter bort. Då vad det inte Emma jag pratade med och NEJ detta handlar inte om Emma.
Men i alla fall.
Varför ska vi alltid analysera allt som händer och sker.
Varför sa den personen så och varför gjorde den så där. Är det bar eller dåligt och va skulle ha hänt om han gjorde så i stället.
Alltid denna analysringen...
Tror att vi är så smarta där vi gör de och vrider och vänder på allt.
Som en tjejkompis förut, "han har hört av sig igen och han skrev så gulligt" Åhhhh.. Men varför blev vi så glada. Vi som vet va de handlar om, vet ju att det skulle bli väldigt svårt att fortsätta en relation.
Men en kontring till killarna, ni vet va ni gör mot tjejerna, sätter sprätt i huvudet på vår lilla sötis!! Sluta med det!
Och vi tjejer måste sluta analysera allt som händer och sker, vi måste inte veta allt! Det kanske är det som gör att de blir så många bråk mellan tjejkompisar.
Hör nästan aldrig om att killar bråkar eller säger "varför hörde han inte av sig tidigare, så jävla taskigt när de visste att jag ville ut på krogen" ALDRIG!
Men jag vet!! de är så himla kul att sitta och analysera och vända allt till sin egen fördel. Man blir bara så ledsen när de inte blir som man vill!

Tjejig vägg!

Idag hände det!
Fick min fondvägg tapetserad! Rolf och mamma var här, och de va tur för mönsterpassningen gör mig galen!
Måste ju säga att jag bara älskar blommigt! =)
Endast va 500 kr! Synd att väggarna runt omkring inte passar in =)
Måste ju även säga att de är mycket snyggare i verkligheten så slå mig en pling om ni vill komma och kolla!

kräkning!

Känns som om de kräks runtomkring en just nu!
Hör och ser allt fler som kräks. Allt behöver ju dock inte vara den fruktade vinterkräksjukan.
Men droppen va iaf i kväll när jag satte mig på bussen och såg att sätet bredvid mig hade en stor fläck i sätet. Humm! De luktade!
För oss inom vården har ju verkligen utvecklat en luktsinne för magsjukan! Är ju inte så svårt! Men usch va dåligt jag mådde när jag satt där och alla säten runt mig va upptagna!
Så de blev att springa hem och tvätta händerna, man får göra de bästa man kan!

Är i gång igen!

Har fått upp gnistan igen!
Va himla sugen på att träna igår. Främmestad damlag hade fysträning och jag känner mig ganska bra i foten, hälsporre men inget mer. Hade helst av allt velat springa runt med bollen på plan men så va de ju tyvärr inte idag. Tyvärr var det ju bara jag och Linnea som skulle till träningen från Trollhättan igår. Och ja då hade vi ett till problem, hur vi skulle komma dit. Och Vi kände väl att låna bil för en fysträning när vi kan träna här i Trollhättan.'
Så Linnea gick iväg på sitt håll och jag åkte iväg till jobbet igen för att erövra löparbandet och alla maskiner.
(och är så himla glad att jag gjorde, de räddade min kväll kan man säga)
Orkade ingenting! sprang 10 min!!! Hallå!! Så lite har jag inte orkat på jätte länge. Så gick av och tränade lite bål och mage. (och lite lite armar)
Sen sprang jag i 25 min till. VA helt slut, svetten bara rann och kände själv hur jag luktade! PINSAMT! när man ska åka buss hem sen, men jag låtsades inte som något. Och satte mig långt bort från alla =).
Igår fick jag lunch på jobbet blev en salami/pasta sallad och när jag kom hem åt jag en super god pulver soppa Knorr gourmet soups "hummer och räksoppa" Underbart god. Nästa gång ska jag blanda i lite räkor också så de blir lite tugg motstånd.
Idag när jag vakande fick jag en sån nyfikenhet på vad jag vägde så ställde mig på vågen och...... Hade faktiskt gått ner 2 kg sen senaste vägningen, ska inte säga när detta va (men då hade jag också minskat 2 kg)
Idag stekte jag stora vita bönor i sambal olek och sen blev de stekt lax och champinjoner till detta. Va faktiskt himla gott och de tar ju ingen tid alls att laga.
Så nu ska jag iväg och springa lite.

ljud problem!

Ska ha lite folk här i morgon och då måste man ha musik!
Där sprack de ju direkt, har ju bara datorn och hur bra ljud är det i den då?
Men känner ju en himla snäll person, och han äger ett par små högtalare som jag kunde få låna. Så idag var de dags att koppla ihop allt.
Gav upp ganska snabbt. Måste saknas några sladdar och i så fall måste de saknas uttag i den stora svarta burken som jag tror man måste ha också.
Så jag får åter igen se mig besegrad av min dumhet och ringa på hjälp.

Andra svackan

Har hållit på nu ett tag, närmare bestämt 6 dagar!
Kan ju inte säga att jag verkligen har frossat i god saker men nästan. Och desto mindre rörelse desto bättre. Eller inte!
Märker direkt skillnad på tröttheten, självförtroendet och helt klart orken och initiationsförmågan.
Finns inget kvar!
Visst min fot, MEN jag har fortfarande min cykel som inte gör så att den gör ont.
Skärpning Sara!

Väskan!

Måste bara Hylla mitt jätte braiga köp jag gjorde i Ullared.
En stor svart väska i skinnimitation!
150 kr!
Och jag är helt kär. Den rymmer hur mycket som helst. Nu när jag gör mig i ordning för gymmet slukar den bara lltihopa och jag får till och med plats med matlådan och andra saker som jag inte brukar få plats med. Till och med mer än min gamla ryggsäck (som jag bävar för att använda) Jag ser ut som en nörd i den. Och mina andra stora handväskor/bagar rymmer inget jämförelse med denna.
Både handtag och axelrem!
Och Även helt perfekt som handbagage när man ska ut och resa!
Helt klart 5 stjärnor
*****

Typsikt Sverige!

Varför gör vi alltid så här?
Vi leder och de ser så himla bra ut, men icke då vi går och förlorar.
Första halvlek va ju bra, Slovakien hade ju inte en chans. de dröjde ju över 5 min innan de ens gjorde mål på oss och sen gör vi så här. Känns som en läggningsmatch. Eller inte men jag är förbaskat besviken.
Har har vi dukat upp i sofforna med allt vad handboll heter. Vill säga god mat (eller köpemat) och snacks och självklart god dricka (eftersom jag inte gillar sportdrycken öl)
Trevligt humör hade vi också ända in i de sista. Då vi inte kan skärpa till oss och ordna upp den situationen vi satt oss i.
Och tyvärr kan vi ju inte längre skylla på att vi är ett ungt lag, visserligen är vi de (men de va Främmestads damlag också och vi gick upp i fyran och nu förvisso är vi ännu yngre). Handbollslaget har ju faktiskt spelat ihop ett år nu och de är ju trots allt proffs och borde kunna spela bra med vem som helst.
Men ska jag hedra någon så är de ju Målvakten. Vilka räddningar han gjorde! Tummen upp!
Den har jag en jobbig sak jag måste berätta. Eller jobbig är väl fel ord men konstig eller inte konstig heller men i alla fall. Doder i handbollslaget påminner så himla mycket om Tom Dolder i från Harry potter (Harry Potter freak som jag är. Både deras efternamn och utseende påminner om varandra så varje gång jag ser Doder i handbollen så börjar jag tänka på Harry Potter!

Meningslösa dag

Japp helt åt fanders meningslös.
Sov till 11.00 då jag innan har vaknat både 9.00 och 10.00 och känt att de va helt meningslöst att gå upp så jag somnade om. När jag vaknade 11.00 och hade drömt om att jag sov på alla konstiga stället bestämde jag mig för att gå upp. Inte bara därför dock, måste komma upp i morgon också.
Men gick upp, satte mig vid datorn/tv. Där satt jag till jag bestämde mig för att hoppa in i duschen och kanske hitta på något... så blev de ju inte...
men jag fick iaf iordning i fönstrerna, bytt gardiner och grejat.
Och nu sitter jag är i soffan och tittar på film, surfs up. Men SVENSKT tal. En stor miss men de får gå.
Men denna meningslösa dagen går ju egenligen ut på att de blir kväll och handbollen börjar. Har väntat på den hur länge som helst. (får hoppas att de har blivit bättre)
Men åter igen slutar väl kvällen med att jag sitter och tittar på handbollen ensam. Och hur kul är det?
Annars hade jag nog tränat ikväll men eftersom min smyg träning på löparbandet resulterade i en haltande mycket ond fot så hoppar jag denna veckan också.

Vår Älskade Mamma!

Tror jag talar för alla oss döttrar att Mamma är en toppen mamma! Helt klart den bästa mamma som finns!
De är nästa med tåren i ögat som jag skriver detta.
Vår Mamma ställer alltid upp för oss, finns där för oss och älskar oss precis som vi är!
Och vi älskar mamma precis som hon är!
p.s. och snygg är hon också d.s.



RSS 2.0