Svenskt ska de va!

Och ja talar självklart om mina älskade svenska filmer!
Jag måste väl vara den enda i hela världen som gillar svenska filmer och är helt manisk på att köpa dem.
Nu tänker alla... svenska filmer är de sämsta som finns och finns ju ingen bra med dem överhuvudtagen. Men nu kommer mitt försvar.
Tycker kanske inte att alla svenska filmer är bra, men tänk bara änglagård, under solen och min absoluta favorit Fröken sverige. Dessa filmer gör mig alltid på så himla glad. När jag är ledsen tittar jag/vill titta på fröken sverige för hon och han är så himla mysiga ihop. När jag kommer hem från krogen och inte kan sova sätter jag ofta på Livet är en schlager! Dessa filmer gör mig glad.
Och en sak till. Jag behöver inte sitta klistrad framför tv. utan kan göra något annat samtidigt. För jag vet va som händer i filmen och vet jag inte de så hör jag va de säger utan att ens behöva tänka. (detta betyder inte att jag är dåliga på engelska eller något för kan se en engelsk film utan text men då måste jag se på filmen och vara koncentrerad)
Tänk bara en Hollywood romantisk komedi, ALLA vet precis hur och vad som kommer hänga igenom hela filmen. Kan man avslöja bara genom att läsa vad filmen heter,
Twilight Va dock inte en sådan film!!! men de filmerna är ju en klass för sig. De borde egentligen räknas som svenska. =)
Sen ska jag väl inte säga att ingen svensk film går att förutspå men de är något mysigt/härligt med en svensk film, under en film och en kopp glögg och några pepparkakor!

En kväll på stan

Igår när jag kom hem och satte igång datorn i vanlig ordning samtidigt som jag började laga mat. Plingade chatten på Facebook. De va frida, Hon frågade va jag gjorde och va jag skulle göra i kväll.Svarade att de nog skulle bli soffan men va allt lite sugen på att gå ut ändå. Frida sa då att hon kände precis likadant. =) och va fan, Frida satte sig i bilen och kom hit. Slängde på oss lite kläder och smink och gick och minglade på Buddys. de va trevligt, Frida kände ju en hel del där så vi va ju direkt inte ensamma nån gång.
Tyvärr så stänger ju allt så tidigt här i stan så fick gå vidare till Butlers där vi satt och tjötade och drack ett glas vin tills de stängde.
Sen gick vi hem, slog på en film men hann aldrig trycka på play innan Fridas telefon ringde och min chatt plingade, sen när Frida pratat klart va jag så trött så de va bara att krypa till kojs.
Idag började vi dagen men en runda på stan. Himla bra men tyvärr är ju inte heller rean gratis!!
Nu ska jag packa för ett dygn i Grästorp med lite nyårs firande!

Vågar inte...

... titta på kontoutdraget.
Har shoppat och shoppat nu!! HHIHih inte så mycket men är faktiskt riktigt nöjd med årets rea.
va ute igår eftermiddag med systrarna. Köpte då en vit tröja, svart glansig tunika och ett linne.
Idag köpte jag en brun lång väst, olang t-shirt, svart stickad tröja och en t-shirt med rosett tryck som jag tänkte ha under min kavaj.
Men volang t-shirten blev jag riktigt nöjd med. de är en sån t-shirt man har de dagarna bara bara vill gå ut och ta ett glas vin på en tisdag! =) såna kläder behöver man också! =)

Back up plan

Känns som om man måste ha det så här det i såna här dagar.
I mitt fall blir det en norskt legitimation.
Blev lovad ett jobb men nu vete fan! Och chefen säger inget.
Men har bestämt mig! Får jag ingen fast tjänst så drar jag och jobbar omgångar i Norge, vill inte vara den snälla längre som alltid ställer och och bara får ta skiten så om allt skiter sig så tar jag mitt pick och back, låser dörren och drar till Norge.

Min hektiska jul

Äntligen är den över. En av de finaste jularna på länge!
Bild på pulkabacken hos mamma
Måste säga att julen är bara ett enda massa stressande, man åker och åker och gör man inte något så får man alltid något att göra.
Som tidigare nämnt så börjar vår jul den 23/12, Blev lite avigt för mig och lisa eftersom vi var i Skövde, men fick iaf se tomten när jag kom gasande i bilen. Och inne väntade ett paket på mig, de innehåll två julskålar i år.
Efter de fick jag årets första julbord. De va gott. Men va så himla trött efter dagens flängande så jag åkte hem tidigt till mamma. Där satt vi tre och titta på tv och sen gick vi alla och la oss.
På julaftonsmorgonvaknade jag 6.45 av att mamma och Rolf gick upp, och vem fan kan somna om på julafton? så gick ner och satte mig och tittade på tv. Fick en liten present av mamma som åkte och simmade och där satt jag till de va dags att göra sig i ordning. Och då är ju frågan, hur ska man se ut på julafton? spelar de någon roll när man ändå bara ska jobba?
gjorde ett försök som blev så där.
Men men..
Sen bar de iväg till fam. Theng på lite julfrukost och lite paket öppning.
Och måste säga att den finaste julklappen fick jag då.
Står nu på min så kallade tv-bänk.
Sen blev de att förbereda julmiddagen hemma hos mamma. Skulle nämligen bli middag med Lisa och Johan.
Därefter bar de iväg till jobbet och mina underbara arbetskamrater. Alla var på bra humör och de va en bra jobb kväll.
Efter jobbet bar det iväg till min morbror Tord när en del av släkten var. Alltid lika roligt att träffa dem. Där blev de lek (såklart eftersom vår familj är som den är) Först blev de julklappsleken där jag tog hem ett rivjärn.
Efter det blev de en ordlek. Gick ju så där men kul va de.
Åkte hem vid 23.30 någonting och kom hem till en möbeltom lägenhet.
Juldagen började 05.45 då klockan ringde och de va dags att åka till jobbet. Den jobb dagen va lite mer stressig. Men de är ju strokearnas tid efter all julstress.
Kom hem från jobbet i någorlunda tid (flexade ut en timme tidigt). Fick ett ryck och försökte göra i ordning lägenheten (hänvisar till tidigare blogginlägg)
Därefter va de bara att försöka göra sig lite snygg och på med festblåsan som var svart kjol, trekvartsärm tröja med öppen rygg och ett nit/rosett bälte i midjan.
sen blev bar det iväg till Emma i snöstormen, fick ta på mig stövlar och fälla ut paraplyet. Där satt vi och drack lite vin, innan de va dags att gå ut i snöovädret igen, då i högklackade öppna skor.
gick till butlers och satt oss och ät. Tyvärr kunde vi inte stanna längre eftersom folk inte verkar kunna bete sig när de dricker och äter samtidigt. Folk satt och skrek och försökte överrumpla varandra.
Så fällde ännu en gång ut paraplyet och gick vidare till Swania.
Va hemskt mycket folk där och kände väl typ 10 personer där inne för mig får de betyget trevligt. Visa episoder av kvällen var kul. Men kvällen var trevlig.
Och JA de är något mellan mig och Henke, Vi är kusiner!!
Kvällen avrundades med lite nattamat hemmas hos Emma innan jag vände mig hemåt till min sköna säng.
På annandagen vaknade jag av att mobilen plingade till. De va Lisa, strax därefter skickade mamma och frågade om jag kunde vara hemma vid halv 1, så upp, ta en ibumetin och en dusch och sen ut till bilen med alla paket.
Där blev jag stående i snön, körde fast. (hänvisar även här till tidigare blogginlägg)
Men kom iaf till mamma kl 13.00 Vi åt upp resterna från julbordet och gick även herrgårdskyckling (fick med mig två portioner hem som jag får ta med till jobbet på måndag eftersom jag inte har en mikrovågsugn.. än..
Sen var det julklappsöppning än en gång.
Själv fick jag en enormt stor resväska, knivar och glöggmuggar.
tog även med mig lite tavlor hem, elvisp och brödrost.
Nu va denna julen över. Och nu återstår bara mellandagsshopping och Aliansfotbollen som jag faktiskt inte ser fram emot ett enda dugg!

Medmänniskor till en fastkörd brunett!

Då va de annandagen och dags att fira jul för sista gången.
Tjej som jag är va jag ju självklart sent ut till bilen och till min förskräckelse va de ytterliggare 2 decimeter snö på bilen så de va bara att börja sopa av bilen med armen eftersom de varken finns skyffel eller borste i bilen.
de va ju gjort ganska fort och jag satte mig i bilen och började backa ut från parkeringen, kom ca en halv meter och där satte sig bilen ordentligt fast.
Brunett som jag är började jag sparka bort snön runt däcken. och satte mig i bilen åter igen. men kom inte någonstans.
Som tur är finns de ju fantastiska människor ute på stan som "gärna" hjälper till även fast de kan ta en stund, de är tungt och man kan bli smutsig. Men han kom direkt iaf och började sparka med mig, sedan satte jag mig i bilen och han började butta på, Kom ca 10 cm en fick vi börja sparka igen. Efter ett tag hade vi nästan nått vägen. Och där hade man ju nästan en vall som man skulle över eftersom plogbilen "låst in" våra bilar.
Och då kom ytterliggare en medmänniska eller ska jag säga ytterliggare en hjälte för dagen.
Och till sist kom brunetten i den lilla golfen ut på vägen och kunde buttra iväg till sin familj.

Rätt nöjd för stunden.

Igår när jag kom hem såg de lite annorlunda ut i lägenheten från de att jag lämnade den den 23/12.
Bokhyllorna och tv bänken var borta. DVD och boxen stod på golvet och ja de såg allmänt ut som en.. ja som de bodde någon som inte brydde sig där. Så när jag kom hem från jobbet blev de andra bullar.
Ställde ett litet Lack bord så jag fick bort dvd från golvet och tog den lilla bokhyllan till dvd filmerna och skivorna.
Sen ringde anders =) och frågade om han kunde ta den lilla bokhyllan och bordet. =)
sa som de va och ja.. va ska man säga vi måste ju hjälpas åt. så de va bara att gå upp på vinden och se va jag kunde hitta. och hej hå så stod vår gamla tv bänk (hemmagjord för att passa perfekt i sovrummet) på vinden och skräpa så den fick de bli. Lilla bokhyllan får jag hitta en annan lösning för kanske. I den nya tv bänken som förhoppningsvis snart blir köpt. Tog även ner de gamla lamporna som stod och samla damm.
och måste säga att jag är för stunden ganska nöjd.
Har även "gjort om" i köket. eller ska jag säga "kaklat om"
här har ni mitt hem så länge.
Min
Min "nya tv- bänk med den lilla tv. Soffan ska bytas ut
Mys hörna
Matsalen. Lilla bordet ska bort och sen ska de på en blommig fondvägg
Mitt nya kakel

Sara hjärtar Kjell

Måste bara tillägna detta blogginlägg till min kära arbetskamrat Kjell! En sån himla snäll, och KUNNIG människa!
Han är typ bäst på alla sätt och vis. Han kan allt, ingenting är jobbigt, han är jordnära och så himla snäll.
Hade ju tur att få jobba med han idag, han fick 7 patienten, jag hade 2 =) jämt?? nja men jag fick annat att stå i. Men nu ska jag komma till sak.
Vi satt och pratade på frukost, och kom in på att jag behövde åka och köpa mig en mikrovågsugn på rea men att de tog i mot för jag hatar att handla på rea. Eller nej de älskar ju jag självklart men mellandagsrean är ju fruktansvärd när folk bara ska trängas och stöna hela tiden.
och då frågade han va jag sökte och jag svarade..
- öhhh.. jag ska väl kunna tina mat och värma rester i den.
Ja men då kan du få min svärmors gamla, fast den är ju ett halv år gammal!! Ett HALVÅR!!! syrran har ju för bövelen morfars gamla från 90 talet!!
100 kr skulle han ha för den och jag får den på måndag! Är inte de kanon!! Där sparade jag i alla fall tusen kronor.
Måste bara säga att jag tycker de är så himla tråkigt att du ska lämna oss på 53an. Stället kommer inte vara de samma utan dig! Kungälv sjukhus ni får våran klippa!

Julaftons morgon

God jul på er allihopa!
Sov ju som sagt hos mamma och de har gått hur bra som helst, igår efter kvällen (på akuten och trevligheterna hos Elin) åkte vi hem och satte oss i soffan. Och vi hade inga krav på oss längre att de skulle städas eller bakas och de va så himla skönt.
Denna morgonen va meningen att jag skulle fått min sovmorgonen, men icke. Vaknade när mamma tassade upp 6.45. Och tänkte, de är ju lika bra att gå upp och sätta sig framför bloggen och tv som säkert visar någon bra barnfilm. (som för mig betyder jul)
Ska inte berätta om min jul förren den är helt över på annandagen tänkte jag. då får ni bilder och allt.
Tänkte faktiskt skriva om alla måsten.
Börjar med.
Förberedelserna, alla har de även fast man inte firar jul hemma. Alltid något man ska baka eller va sägs om storstädet och tomtarna som ska fram, paket som ska inhandlas. Och när julafton väl kommer. då släpper endel alla måsten och bara flyter med. och oftast kanske de är mor och far som lagar all mat och servar resten av familjen från morgon till kväll. Och kanske är det så de ska vara. "julen är ju trotts allt till för de som är små".

  
Men va händer när barnen växer upp som i våran familj.
Jo det blir ett evigt puzzlande. Jag jobbar då och du jobbar då, du ska dit då jag jag ska dit nu. Så i år blir tyvärr julklappsöppningen på annandagen. Och så missar vi "jul med Anna, lars och linnea"
Men ikväll blir de jobb för hela slanten, och tar med mig kex och osten som blev över samt julgodiset. Så vi också har något att mysa med.
Men först blir de frukost med famn Theng på Pilbågsvägen.


Härlig start på julhelgen på Skövde akuten!

Har ju vart helledig idag för att få en riktig mysstämning innan man jobbar på julaftonskväll.
Men somnade sent igår och vaknade tidigt för att få iordning i lägenheten. Städade, gick fram och handlade de sista inför julen och sedan sprang jag till bussen, för att få en lugn och skön eftermiddag hos mamma som kanske kunde rå om mig lite. Men på bussen ringer min Lisa i tårar.
Berättar att hon ringt sjukvårdsupplysningen och de vill att hon åker till Akuten i SKÖVDE! Hon frågade om hon inte kunde få åkt till NÄL men icke. Och hon hade ingen som kunde följa med henne.
så JA hennes underbara syster fick ännu en gång ställa upp. Så när mamma plockade upp mig vid busstationen va de bara att sätta sig bakom ratten och först åka till Vara och hämta upp sin syster och sedan hela vegen till Skövde. Och måste säga att de är alldeles för många lånsamgående fordon på vägen. Men fram kom vi. Och in på ett rum också inom 15 min. Därefter uteslöt de ågot kirurgiskt (som jag redan hade gjort) Sedan iväg till gyn mottagningen (som jag och alla andra redan hade bedömt de som) dör hittade de ev. en källa till besvären. Sedan iväg till akuten igen för att göra en medicinsk bedömning. ´Stackars Lisa. 
Och klockan bara gick. ´
I vår familj är nästan dagen innan julafton viktigare ä julafton, då träffas både fam. Theng och fam Karlsson och tomten kommer i trädgården och lämnar paket. 17.30 skulle vi träffas...
klockan blev 17.00 och 17.30 och restiden mellan Skövde och grästorp är ca en timme. Iaf efter ett antal "onödiga" timmar (enligt mig), en del onödiga bedömningar och behandlingar fick vi kl 18.10 lämna vårat lilla rum. 
Va då i upplösningstillstånd då jag endast hade ätit en smörgas och druckit en kopp kaffe på hela dagen eftersom jag jag hade räknar ut de så bra att jag skulle få något lätt i magen hemma hos mamma och sen äta julbord kl 18.00 hos Elin med familj. Men så blev de inte. När jag kom till Elin va de paket öppning och sen fick jag äta kall julmat. Men gott va de och mätt blev jag.

 


Efterfest! HÄMND!!

Jag är ju inte den som inte tillåter att folk har fest eller har kul. men när klockan är 05.28 och de fortfarande står däruppe och skriker och har sig så börjar man fundera på att ringa securitas.
Jag hör precis allt de säger, just nu pratar de om auran.
Att inte fler folk reagerar i vårat hus för de är ju inte jag so bor närmaste precis. är de dem jag tror de är så bor de två våningar upp.
Ja och nu starta musiken..
Hur ska jag kunna hämnas?? Eller ska man inte göra något sånt, de va ju ändå deras fel att jag vaknade. Trodde de va högljudda människor på gatan men isf skulle de stå med megafon ute i kylan!
Är gött sugen på att ringa securitas men de får man väl bara igen om man har fest nån gång. (men har faktiskt inte fest till halv 6 och inte heller på en vardag)
hämnd alt 2 är att om några timmar koppla in datorn i högtalarna och börja spela vrålhög musik när de ska sova. Och då självklart öppna dörren ut till trapphuset.
Nä, jag är ju faktiskt ingen sur gammal kärring som bara klagar och klagar med de människorna två trappor upp, de skulle inte få bo i vårat lugna hus!
Säger som vår äldsta dam här i huset. "De får jätte gärna spela musik och ha fest men man behöver ju inte sätta på basen som man gör nu förtiden, på min tid fick man ju skäll bara man hade på grammofonen. Och festen kan ta slut nån gång vid 00.00"
Sara

Kronan

Igår va de tjejerna på schemat igen! De är verkligen tjejkompisarna som jag prioriterar i livet just nu, och de gör mig så himla glad när allt är lite jobbigare än vanligt.
Förfesten va kanon kul, prat prat prat och bekännelse! Men de är sånt vi tycker om!
Iaf sen begav vi oss till Kronan (nattklubben) i Vara om de skulle vara någon som råkar läsa min blogg och inte känna till Kronan.
Så fort vi kom runt hörnet och såg entren så sjunk mitt humör. och när vi kom in, ojojoj!! kunde lika gärna tänt eld på stället! nä men nästan iaf. Mitt humör fanns inte längre kvar, hade inte inte ens danslusten kvar. Förlåt mitt underbara sällskap. Men kunde verkligen inte lyfta på fötterna. Men gjorde iaf ett försök men de gick bara inte. De va helt enkelt Kronans fel.
Nu tänker ni: hur kan hon skylla de på stället... Kommer till de nu!!
En grej är mitt fel. Jag är för gammal. Men för de första stället är sunkigt. De går att fresha till lite tycker man. Folket som jobbar där är tillvisso väldigt trevliga men de tror att de jobbar på Stureplan. Och folket som är där. Vänner och alla jag känner ni är underbara men vissa männsikor på kronan tror att de är på stureplan (de kanske smittar av sig) och de är många människor som man undrar alltså. Och nu.... Va i helvete gör jag på Kronan?? Jag hör verkligen inte in där. Är absolut inte bättre än de andra där inne! Men jag förstår inte varför alla gillar Kronan så himla mycket!!
Som tur var träffade jag min underbara Jennys lillasyster Madde som jag kunde tjöta med. Hon hade precis samma åsikt om kronan som vi stod där och dissade allt och sen bestämde vi oss för att ringa lilla Jan som hämtade oss.
"Aldrig mer kronan" Hur många gånger har man inte sagt de och kan knappt räkna på fingrarna hur många gånger har man inte åkt dit efter man sagt de. Men förhoppningsvis sa jag de sista gången i natt.

Att man aldrig lär sig välja rätt mat

Opps jag har gjort de igen. Men ska ta de från början...
Men tar de fårn början. För ca 4 v sen fick jag en kick, och började träna för att ev gå ner i vikt. Va/är inte heller sugen på godis eller chips som jag annars älskar (syns kanske), och är inte heller sugen på skräpmat.
När jag ätit skräpmat så har de varit när jag vart ute. Och vem äter inte skräpmat då???
men är inte rädd för kalorier, unnar mig faktiskt något gott. Då i form av ost och pepparkakor. Och självklart något gott och dricka.
Träningen har faktiskt fungerat väldigt bra.
Tränar eller motionerar alla mina jobbdagar/nätter samt om jag hinner/kan vara med på fotbollsträningen. Känner verkligen att jag mår bättre, är starkare, och är piggare, ser dock bara trött ut. Men sover inte så mycket nu för tiden. 
Men går man ner i vikt??? NÄ!! 
gjorde de i början men nu står de bara still. De är väldigt väldigt tråkigt men huvudsaken är ju att man mår bra.
Nu till dagens problem. Då vi satt hemma hos mig och blev så förbaskat hungriga. Och ja, maten börjar ta slut i kylen så fanns inget lätt lagat så bestämde oss för att äta på MAX. Anders är ju väldigt ståndaktig och tog delifresh mål med bönsallad och light dryck.
Jag däremot... Kommer inte ihåg va hamburgaren heter men pommesfrits till den och dipp. Samt ICKE light dryck. Den satt som en smäck!! Och inte speciellt gott va de. Men försvann gjorde den.
Det enda positiva med den upplevelsen var väl att jag avskyr bacon på hamburgare och valde bort den!


SAAB!

Då va de allså färdigbyggt för saab. Jag börjar nästan gråta.
För i helvete regeringen!! Ni skulle gått in och hjälpt till i tid. Som sagt, alla andra länder skulle gått in och hjälpt ett sådant företag men inte vår regering! Låt hela Sverige gå under istället, för de är faktiskt inte bara saab arbetarna som drabbas utan alla! Kommer bli en folkflykt från Trollhättan och alla närliggande kommuner.
Hoppas nu regeringen får stå sitt kast och gå under! Så de drabbar er också!
De gör så jävla ont i mitt hjärna! va händer med alla nu? Va ska alla arbetare ta vägen? Va händer med fabriken?
Jag har ont imagen!
R.I.P

Så mycket att göra -så lite tid.

Ja och nu börjar de närma sig jul. och hur juligt har man egentligen hemma? humm... julstjärnorna är iaf uppe och adventsljusstaken. och de är nog de som blir. För just nu så är hela lägenheten belägrad av lådor och grejer högt och lågt.
Så efter omständigheterna så har jag bestämt mig för att tomtarna och granen får stanna på vinden. Och så får jag försöka va i lägenheten så lite som möjligt över jul. Får åka till mamma och så så jag slipper se röran för just nu så kommer jag nog inte ens hinna städa upp. Har börjat lite idag och plocka men direkt så kommer de fram andra saker.
De juligaste jag ska göra de är väl Grissinis till familjen eftersom de är jag som står för kex och ost i år. och sen får jag väl göra mina nöt och marsmallows rutor för julgodis måste man ju också bjuda på.
Men man får försöka stå ut i jul och de kommer säkert gå bra ändå hoppas jag.
Kram Sara



RSS 2.0