Tjejproblem

Måste ju säga att detta är dagens Ilandsproblem..
Är uppväxt med detta problemet, kanske inte så mycket jag men min syster framförallt.
Samma sak varje gång vi skulle ut, hon hade inga kläder att ha på sig, låg på sängen och grät och jag fick ägna kvällen till att övertala henne att följa med...
Men visst har jag också fått ett klädutbrott..
Jag kan känna som henne ibland, ni killar fattar inte hur vi tjejer har det.. Det spelar visst roll va man har på sig och de om inte de funkar kan många tårar falla..
men diggar henne skarpt när han frågar om hon älskar honom och hon svarar nej för att han inte köper några kläder till henne!
Men jag tycker även synd om er killar där ute som får dras med våra klädproblem.. Men det är viktigt att vara snygg när man shoppar, håller helt med henne!

Medmänniskor

När snön kommer kommer medmänniskorna fram.. =)
Vi hjälper varandra mycket mer då känns de som... Som i torsdags när jag satt på träningscykeln och kollade ut genom fönstret så körde en tjej fast med bilen i den lilla backen utanför mig och direkt kom två skolpojkar i sina convers och försökte hjälpa till, knuffade och knuffade, sen stannade en bil full av killar och dom fick till slut loss henne.... Dom gjorde som jag lärde mig förra vintern, VRED INTE DÄCKEN.
sen tog jag bussen ut till överby för att köpa en spade så jag kunde skotta fram min bil, en kvinna man barnvagn blev stående på hållplatsen.. i snön fanns bara ett gångspår och det andra alternativet va att gå på en väldigt trafikerad och farlig väg... Men jag och en grabbade tag i dubbelvagnen och bar den över snön..
Sen när jag va på väg tillbaka till busshållsplatsen, men två matkassar och en spade ropade två yngre killar efter mig..
-Ursäkta, ska vi hjälpa dig att bära.
Grejen va den att de va på väg mot motsatt håll, så jag tackade men sa att jag klarade mig.. Men visst va de gulligt men sen slog det mig! -Oj såg jag så gammal ut
Men sen har vi ju snöröjningsgubbarna!!!
Dom stod och tittade på mig hela morgonen utan att ens fråga om de kunde hjälpa en stackars tjej att skotta fram sin bil.....

Muslim

Talade med en muslim för några dagar sen och blir så jävla avundsjuk..
Jag vet att det är väldigt många där ute som är rädd för just muslimer, fast hade det pratat och diskuterat med dom så skulle också dom förstå att det är så mycket mer än mara kvinnormisshandlare och terrorister.
Jag bjöd honom på en smörgås och han frågade va de va för pålägg, jag svarade - de är kött, sånt kött du inte äter... han bara skrattade, och tog osten.
De gjorde inte honom något att jag tog för givet att han inte åt det..
Sen kom vi även in på döden, han bara log och sa,
-jag är inte rädd för att dö, jag ber varje dag och är liksom klar..
Och jag tänkte, fy fan va orättvist. För även fast jag inte är rädd för att dö så är jag inte klar.
Men denna killen bara log hela tiden.. han accepterade min tro eller att vi inte tror och jag accepterade honom.. Varför han inte alla svenskar vara som han! låta alla va som man är..
Sa han även, eller ja han undrade vart vi hade setts förut.. (måste erkänna att min första tanke va -åhh nej inte en till)
Men så va de inte...
Han hade verkligen träffat mig tidigare, han sa att inom islam så tror man att alla människor finns i (vilka siffra va de, 40??) upplagor. eller att det finns 40 som är ungefär likadana. och varje gång jag sa något svarade han på arabiska... sen skrattade han och sa, din röst låter precis som min flickväns!
jag måste ju bara få fram att jag tycker islam är en fin religion även fast de finns konstigheter i den.. men gör detinte det i alla religioner och va säger att det bara är muslimer som slår sina kvinnor? för enligt mig är kristna också rätt bra på att puckla på sina fruar!

Vad glad jag blev

När jag ställde mig på vågen i morses eller ja kl 13.00 så hade jag gått ner 3,5 kg
Har kämpat och kämpat ett tag nu och nu börjar jag få utdelning!
Men saknar mina promenader men i detta vädret är det ju stört omöjligt, tur iaf att man har sin träningscykel..
Glad är jag iaf!
Tyvärr så får jag åka in och göra ytterliggare en natt på NÄL, arbetskamraterna är insnöade...
Men men de får gå..

Älskar snön...

.. men nu räcker det..
Känns som om det har snöat i flera dagar i sträck med några korta uppehåll.
Rut ligger vit i på parkeringen....
Och i morses när jag borstade av snön på henne fick jag till och med in snön innan för bhn... det va väl egentligen då jag insåg att jag inte vill ha mer snö..
Det bästa med att de kommer mer är att parkeringsvakterna inte är lika aktiva eftersom jag inte äger några småpengar..
Men det finns inga dåliga väder utan bara dåliga kläder... Möte Christina i en topplova i morses, vit, stor med en stor boll på.
Men måste hålla med henne, finns inget bättre än mössa! Själv använder jag en "basker" som inte ser så varm ut men de är den!

Tradera

japp nu har även jag hamnat där.
Har väl inte tänkt att jag ska börja köpa grejer utan snarare bli av med..
Har lagt ut gamla tavlor, kläder och skor... Ja ni läste rätt... SKOR!! Och även några ur min fina klänningsamling.. Men har insett att gammal skit inte gör mig glad... Det är mer som om stenar faller från mitt hjärta.
Sen har jag även en vind fylld av möbler och gammalskit som jag aldrig någonsin kommer få användning för, de tänkte jag lägga ut på blocket.. Gör det väl mest för att jag är för lat för att åka till tippen...
Ser det som lite välgörenhet till mig själv nu när min lön minskar av någon konstig anledning...
och där fick jag mitt första bud en en jacka jag la ut.. =)

En perfekt man

Åh, hennes ögon, hennes ögon gör att stjärnorna inte ser ut som att de lysande.
Hennes hår, håret faller perfekt utan henne försöka.
Hon är så vacker, och jag berätta det för henne varje dag.
*

Jag vet, jag vet att när jag ger en komplimang till henne att hon inte kommer att tro mig.
Och det är så, det är så sorgligt att tänka att hon inte ser vad jag ser.
Men varje gång hon frågar mig "Ser jag okej?" Jag säger ...
*

När jag ser ditt ansikte finns det inte en sak som jag skulle ändra.
För du är fantastisk precis som du är.
Och när du ler, stannar hela världen
och stirrar ett tag.
För, flicka, du är fantastisk precis som du är.
*

Hennes läppar, hennes läppar skulle jag kunde kyssa hela dagen om hon lät mig.
Hennes skratt, skrattet hon hatar, men jag tycker det är så sexig.
Hon är så vacker, och jag berätta för henne varje dag.
*

du vet, du vet, du vet att jag aldrig skulle be dig att ändra dig.
Om perfekta är vad du söker efter så var bara som du är.
Så bry dig inte ens om att fråga om du ser okej ut, du vet att jag ska säga ...
*

När jag ser ditt ansikte det finns inte en sak som jag skulle ändra.
För du är fantastisk precis som du är.
Och när du ler (le, le) hela världen stannar
och stirrar på ett tag.
"Cause, flicka, du är fantastisk precis som du är.
*

Det sätt du är.
Det sätt du är.
Flicka, du är fantastisk, precis som du är.
*

När jag ser ditt ansikte, finns det inte en sak som jag skulle ändra.
För du är fantastisk precis som du är.
Och när du ler, hela världen stannar och stirrar på ett tag.
för, flicka, du är fantastisk precis som du är.
*

Tänk om alla män kunde säga som Bruna Mars =P

Snön...

som sagt, jag älskar snön, tycker det är urmysigt, tyvärr är det inte lika mysigt när man måste skotta sig fram till bilen som jag tror blir mitt fall ikväll eftersom blogbilen går och den tar ingen hänsyn till att det är en tjej utan "spade" nej skyffel heter det väl..
Men när vi gick på jobbet i natt och vi såg all snö falla och yra på innergården... till sist va till och med fönsterrutorna täckta..
Då började jag tänkta.... det här att ta sig ut ur parkeringar i snön är inte riktigt min grej... brukar mest sätta mig fast om jag ska vara ärlig... Förra året fick jag hjälp två gånger av några snälla gubbar...
Men parkeringen va fin och då tänkte jag, om det är fint här uppe så måste ju vägen också vara fin, det är ju iaf en väg till ett akutsjukhus... Men icke.... 40 km körde jag i hem... Man fick hålla sig i spåren.. Och om nu har set filmen Dante`s peak så kändes de lite så faktiskt...
Kommer in mot stan och då är de broöppning! Va fan inte i detta vädret!
Tog en gratis parkering på Nygatan och ångrade mig när jag låg där i sängen... NEJ jag kommer vara in skottad eller va man nu säger..
Nä nu hinner jag inte sitta här längre, dags att skriva lite arbete!

Du är väntad

Ja på fredag kommer lönen...
Pengarna har ju en tendens att bara försvinna... Och här står man och lever på existens minimum sista veckan..
Känns som om pengarna redan är borta när pengarna kommer in, alla dessa räkningar.... detta är en sån där "hård" månad med studielånet som ska betalas.. Sen måste ju en ny festblåsa köpas in till juldagen också..
Men för mig är det en spänning att varje dag i en veckas tid, veckan innan pengarna ska komma att gå in på Internetbanken och kolla om det finns att se hur mycket som är planerat att komma in...
Det är iaf tur att jag har börjat jobba natt denna veckan, blir ju i princip, äta, jobba och sova så där bränner man inte så mycket pengar, hoppas på att få komma in på gymmet igen och springa lite, vågar inte springa ute så här års..
Men på fredag blir det att köpa något fint som jag kan använda som adventsljusstake.. hade tänkt mig ett fat men vet inte hur jag ska arrangera det... får kolla runt lite..
Så här får de nog bli i köket iaf
http://ammiia.blogg.se/
och så här får de bli i vardagsrummet

kläder

Varför ska det vara så jobbigt att välja hela tiden..Man köper nytt men det blir liksom bara hängande och det enda kläderna man vill använda ligger alltid i tvättkorgen.
Varför köper man bara kläder som man ändå nästan bara använder en gång??
Samtidigt som det är så himla svårt att bestämma vad man ska ha på sig, ska man ut, på dejt eller bara ut och shoppa mer så står man framför den där förbaskade spegeln och vrider och vänder på sig och inget, absolut inget sitter som det ska.
Man blir aldrig nöjd...
och varför är alla andra så himla fina i alla kläder och jag, jag passar inte i nåt...
Varför känner man alltid så om andra.. antar att det inte bara är jag som har den tanken...
Men nu så har jag nästan alltid blivit anti festblåseshopping som va det enda jag shoppade förr.. Går istället in i affären och tänker
"ojojoj vilken himla fin klänning, men varför ska jag ha den"
men den är det så himla svårt att köpa vardagskläder, för alla ser så festliga ut, en del ser ju till "värre" ut än va jag gör när jag går ut.. Förstår inte vart samhället är på väg... Va är det för fel med jeans och en vanlig topp? Jo då är man tråkig...
Kläder är komplicerat!

5 e hjulet

Idag när jag kom på jobbet så hade jag två nya sjuksköterskor som skulle gå med mig, kände mig direkt stressad eftersom jag inte hade koll på patienterna själv, sprang runt där som en yr höna men kände även att jag gjorde något bra, behöver inte gå in mer på det.
Ville bara där ifrån idag...
Samtidigt som Lisa tjatat på mig att jag skulle stanna i Vara på middag, hon skulle ha lite folk hemma.. Med folk menade hon Kalle och Natalie... Väldigt trevliga människor dom också men va hade jag suttit runt de bordet? Jo på gaveln och hade säkert inte alls känt mig som 5 e hjulet...
Tog upp detta dilemma på jobbet, och Anci frågade om de inte hade en blindedate inplanerad till mig då.. Nä svarade jag, Jag vill inte ha en Varabo, samma skrot och kon.. been there than that.. samma sak varje gång... kanske.. eller ja har ju iaf träffat en..
Anci föreslog direkt sin son.. "synd att du är några år äldre Sara, annars kunde jag bli din svärmor"
Då säger Ancis andra sons flickvän som jobbar hos oss "ja men Sara kanske vill ha en toyboy"
Toyboy tänkte jag, så gammal är jag faktiskt inte, hur ung kan grabben va, jag ska fan visa dom... Han va ju tydligen ordningsam också, städar och har sig och sen är han borta på veckorna... de är ju perfekt...
"nä men usch va jag tänker"
Kom iaf ifrån från jobbet och satte mig direkt och körde till Grästorp, plockade upp Rolf och åkte till Lisa, mötte Johan precis när vi kom.. Lisa ville att jag skulle stanna även fast de inte blev någon parmiddag men ville ärligt talat bara hem till min träningscykel... Nä men ville iaf hem till mig och bara va..
Kom hem och gick till Solariet, solar inte för att bli brun, solar för att inte vara genomskillning..
Innan jag kom till soalriet tänkte jag, Oj hinner jag sola? kl är ju redan 17.30 och jag ska träna och kanske städa också.. sen tänkte jag, "va fan va har jag annars som måste göras, skönt att slippa tv och datorn hela kvällen"
Så kom hem cyklade 2,5 mil, städade, duschade och sen lagade jag mat... kl 20.00 va jag klar och de va underbart... Mår så väldigt väldigt bra idag..
Lagade mat och blev en nyttig sådan eller ja ganska iaf!
satte på tv och kollade på postkodlotteriet eller va de nu heter och  Rikard Sjöberg säger, "Jag hoppas vi syns här i morgon" så tänkte jag, Ja troligtvis sitter jag här i morgon också.. Slurpande på mitt vin och ätande på ännu en ask vindruvor...

Pluggdagar

Nu har vi vart nere i Göteborg igen och det är alltid väldigt trevligt och mycket skratt!
Resan började med att vi fick stå upp hela vägen till Göteborg men eftersom vi hade mycket att prata om så resan gick iaf fort..
Träffade Anna B vid spårvagenen och Det första hon gör är att erbjuda mig jobb uppe hos henne i västerås,låter väldigt intressant men frågan är ju om hon har råd med mig! =)
åkte upp till Högsbo för en härlig dag i skolan.. Och de va en härlig dag för va väldigt bra föreläsningar..
Vi åkte vidare till Linnè Och jag och Anna P hoppade av spårvagnen utanför systembolaget... några flaskor gott och vidare till hemköp för några påsar gott..
Kom "hem" till Slottsskogensvandrarhem och var fulbokat.. fick en ordentlig utläggning varför av killen i receptionen, De va tydligen landskamp, Sverige-Tyskland och stället kryllade av tyskar..
-Hello girls, where are you from? På en härlig tysk brytning,
Killen i receptionen hade även ett ordentligt utlägg varför vi hade blivit placerade längst in i korridoren.
- Tyskarna kommer nog föra ett himla väsen men vi är här dygnet runt så de är bara att komma ner och klaga..
(skulle aldrig gått ner till receptionen, hade istället stält kl på en timme tidigare och gått och ställt mig och knackat på deras dörrar)
Och ärligt vet jag fortfarande vilka som vann matchen igår.
Vi satt uppe i matsalen och arbetade med vårt arbete till kl halv 8 ungefär, sen började vi väl spåra ur kanske lite.. Alkoholen va nästan uppdrucken och chipspåsarna slut..
Gick ut för att få oss en bit mat, jag som är duktig och ordentlig åt upp min pasta, men inte de andra och där servitrisen skulle hämta tallrikarna så säger Maya
- De va jätte gott men vi har ätit så mycket chips innan vi gick hit så vi orkar inte.
Vi andra brast ut i skratt,
-Maya!! de behöver du väl inte berätta! man får faktiskt lämna mat!
Gick upp till rummet och Maya öppnade den sista cidern och satte sig framför datorn igen för att komma igång med analysen.. De gamla i gänget häll på att diskutera men jag kunde verkligen inte hålla ögonen öppna så somnade så sött..
Natten ja, va som de festa andra nätter förutom att madrassen va stenhård, kudden va äckligt och täcket alldeles för varmt. Jag vaknade ca 3 gånger under natten (som vanligt) och det jobbiga va att jag inte vågade röra mig så jag hade väckt Maya som son under mig i DUBBELSÄNGEN........ Den roffade hon åt som som de mesta.
gick upp och gjorde oss i ordning, åt en god kravmärkt frukost innan vi begav oss till skolan..
Sjuksköteskans roll i neurosjukvården eller va föreläsningen hette... En sån sjuksköterska som hon va vill jag också bli. Så himla duktig...
Arbetsterapeuten va väl inte så himla intressant, kunde vart mycket mer intressant men men... Därefter gav vi oss ner till stan (ja vi skolkande)
Åkte ner till stan och satte oss på kaffe och åt en god kycklingsallad till lunch.. fortsatte att arbeta med skolarbetet och kom en bit men de blir lite helgjobb antagligen..
När vi satt där och jobbade ringde syrran
-Johan har fixat däck till dig, men de kan bara hålla däcken tills i morgon, då fur ringa honom!
Ringde Johan och skulle få 4 begagnade men fina vinterdäck samt ontering på mina gamla fäljar och även att de sätter på däcken på Rut för 1200 kr! BILLIGT!!
Hade väl typ betalt 1200 spänn för att få de bara bytt på Rut eftersom jag är helt inkompetent när de gäller sådana saker.
Så fick springa hem från tåget, kissade bytte om och satte mig i Rut till först Grästorp för att hämta däcken sen till Vara för att lämna henne, (sen handlade vi mat) och sen åkte jag och lämnade mamma och sen hem till min underbara soffa! Åhh va trött jag är..

Träningsug

Ja nu har mitt träningssug och även sugen på att kanske tappa något kilo också startat.
Kanske har med att jag inte vill sitta här och dega hela tiden och då spenderar jag tiden med en promenad eller på min träningcykel..
Nu ska vi kanske inte ta ut något i förskott, vet ju inte när detta sugen försvinner men just nu tänker jag på vad jag äter, men unnar mig ändå och sen kontrollerar jag kcal också, räknar dom inte men har ett humm om det iaf.
Känns skönt och har redan planerat min vistelse i Göteborg... Är faktiskt riktigt sugen på att stoga upp ännu tidigare i morgon för att cykla lite..
Jag mår så mycket bättre av det och på fredag ska jag ta den där latmasken Barbro Korse i örat så jag får mitt passerkort till Gymmet så jag får springa lite...

helt slut

Idag på jobbet!
Säger bara herre gud! Vilken jävla dag, det va som att vända på ett, eller inte bara ett blad byta bok och gener totalt!
Så 15.45 va jag helt slut, visste knappt hur jag skulle skriva in blodtrycken, och ärligt så vet jag inte hur mycket jag glömde.
Tycker synd om den sjuksköterskan som går bredvid mig, jätte duktig tjej men känner inte att hon får den tid hon behöver.
Men sen va ju saken den att jag lovat (eller lovat och lovat, bestämt) med Katarina att vi skulle försöka ta en promenad när jag kom hem.... Skickade ett sms när jag gick i korridoren..
"hej, är på parkeringen på Näl, va säger du? Kram"
"att vi går om du orkar :) kram"
"Bra! orkar egentligen inte men måste"
"Ja. Om det är säkert att du orkar gumman. Puss"
"japp det gör jag! Måste ha syre till hjärnan. Men går du mot mig? Kram"
Och ska jag va ärlig så när jag skickade det första sms så ville jag bara att katarina skulle säga "nej vi struntar i det för de är kallt ute"
Men så blev det ju inte... Och när jag fick hennes svar kände jag bara "fan va bra jag slapp krypa upp i soffan och sätta mig framför datorn, och bli sittande där hela kvällen utan att göra ett enda jota.."
Visst nu sitter jag här men jag har syre i hjärnan och ska läsa igenom en mycket lång artikel som jag har hittat..
Min "nya" höstoutfit! och jag gillar den!


Kroghäng

Jag måste erkänna, tror att det är väldigt väldigt uppskattat hos många där ute, nämner inga namn men mamma börjar väl inte direkt gråta, och andra är bara glada att slippa se mig.
Och vissa kommer fotsätta att tjata på mig varje helg =)
Men jag ser inte kroghänget som något roligt längre. Får typ ångest av det.
Eller ja jag kan fortfrande tycka det va kul att gå ut, men fredagar är bättre än lördagar, mindre folk och skönare stämning enligt mig.
Vill hellre göra andra saker. Så raggar redan aktiviteter till nästa lördag som inte innehåller för mycket alkohol eller för mycket dansmoves på BUTLERS!
Har inte vart ute på 2 lördagar i rad, har haft väldigt mysigt i soffan istället... Tyvärr har ju tv vart tom på bra program dessa dagar.
Vet egentligen inte varför jag inte är sugen, är väl folket och deras sätt som jag har tröttnat på kanske...  Samma folk varje helg..... Alla dessa blickar, alla dessa konstiga människor..
Så är det någon där ute som vill gå på Harry Potter med mig på lördag så vet ni att jag säger JA!



RSS 2.0