Uppfostran

Och kan inte låta bli att referera en del till Magnus Betner!
Visst kanske inte världens bästa förälder men de står han ju för också. Men han har iaf tagit bort den där "perfekta världens" stämpeln från barnet och föräldrarna.
Men huvudsaken är ju faktiskt att man älskar sina barn och gör sitt bästa.
Hans Lina verkar ju vara stört Cool!
Visst.. Men tycker ändå att man ska ha RUTINER, Gynnar sig nog senare i livet.. men stört skön..
Men.. vet inte hur jag ska säga detta!! Men VI (är ju inte förälder själv) men jag är skyldig ändå!
Det har men Kvinnligt och manligt att göra..
Vi kvinnor blir uppfostrade att vara söta, rosa, pryda och ta hand om familjen. Männen uppfostras som superhjältar, att sköta ekonomin.
Man har ju hört förut att när killen tar sig på snoppen t.ex. på standen är det gulligt men när en liten tjej gör de så får de snart veta "så gör man inte"
Han tar ju även upp det där med jobb och att tjejerna ska visa framfötterna. Men de är inte lätt när det är män som bestämmer vem som ska få jobbet.. Vi har ju ändå det här tänket "VI ÄT bäst" vi svenskar ät bättre än andra, killarna är bättre än tjejerna och tjejerna är bättre än killarna.
Och även alla dessa saker som t.ex. media som också uppfostrar barnen... T.ex. Ebba... Hahhah Jag skrattade.. Följer inte själv Ebbas blogg.. Har inte det behovet..
"vi tjejer måste vara dem vi är och våga visa de för andra" Annars kommer vi aldrig bli jämställda.. Och detta är inte föräldrarnas fel.. De kan hjälpa till men Alla måste ju ta sitt eget ansvar också.
VÅGA ÄTA GLASS NÄR ALLA SER!
Men en annan jätte rolig grej som har med barn och lite uppfostran att göra är det här med mor och far föräldrarna.
Ska först hänvisa till Bosse; Benjamins morfar..
Enligt Benjamins mamma var han aldrig speciellt intresserad av att gå och titta på när hon hade gymnastik uppvisning men nu minsann så frågade han Emma om inte Benjamin snart skulle börja i NIF (gymnastik gruppen) Då minsann går det bra att gå och titta.
En undersökning som gjordes och frågan var vad de skulle göra när de gick i pension svara det flesta att vara med sina barnbarn och även spela golf =)
Av egen erfarenhet.. När föräldrarna blir arga på sina barn och rättar dem så kommer de
- nej men säg/gör inte så. Kom och mys med mormor.
Det måste ju ha att göra med att de slipper ta ansvar över barnet och bara får leka och ha kul och skämma bort dem.. Tror ju inte att de gör de för att göra föräldrarna en otjänst utan att de älskar dom så mycket.
Och en sak till om mor och far föräldrarna tror ni inte att de kan se sig själva och deras barn i sina barnbarn! Många fina minnen som kommer fram!
Nu har jag svamlat för mycket! Vet knappt själv va jag har skrivit..

RSS 2.0